Home

Bükki nemzeti park igazgatója

A Bükki Nemzeti Park legfrissebb igazgatója: dr. Horváth Ákos kecskeméti ügyvéd, pályázat nélküli kinevezéssel. Természet- és környezetvédelmi szakmai előélete nincs - írja bejegyzésében a GreenR - a zöld objektív hírportál facebook oldala Mint ismeretes, 2017 decemberében született kormányhatározat a Bükki Csillagda megépítéséről, a hírt Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos és Rónai Kálmánné, a Bükki Nemzeti Park igazgatóság igazgatója jelentették be. A Csillagda építését bejelentő sajtótájékoztató 2018 elején. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója a Bükki Nemzeti Park Tanács mindenkori alelnöke, aki a tanácsnak nem tagja, azonban ülésein tanácskozási és javaslattételi joggal vesz részt, továbbá a NPT döntésiről tájékoztatást nyújt a nemzeti park munkatársai részére Budapest (MTI) - Új vezetőt nevezett ki két nemzeti park élére Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter: a Bükki Nemzeti Park igazgatója Grédics Szilárd, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park vezetője Puskás Zoltán lett - közölte a minisztérium a kormany.hu honlapon A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója elmondta: területükön 6 regionális természetvédelmi tájegységbe és természetvédelmi őrkerületekbe szervezve működik az őrszolgálat. Mivel a Kelet-bükki Tájegység egyes őrkerületei távol esnek a jelenlegi tájegységközponttól, ezért a tardi őrszolgálati iroda.

Ki a Bükki Nemzeti Park új igazgatója? - Greenf

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója a rendezvényen kiemelte, hogy a most záruló két projekt jól illeszkedik a geológiai értékek őrzésének célkitűzéseihez, emellett megmutatja azt is, hog

Az EKF programot a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság is támogatja szakmailag. Habis László polgármester és Rónai Kálmánné, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója erről november 28-án írta alá az együttműködési megállapodást.Az ünnepélyes program során az EKF projekt mellett a Bükk-Márta kiemelt turisztikai térség javasolt projektjeiről, a szakmai. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója a rendezvényen kiemelte, hogy a most záruló két projekt jól illeszkedik a geológiai értékek őrzésének célkitűzéseihez, emellett megmutatja azt is, hogy a nemzeti park igazgatóságok munkája nem csupán a növény- és állatvilág védelmére terjed ki, ugyanennyire fontos az. Európai uniós támogatással harmincnyolc bükki barlangot korszerűsít a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága (BNP) a Bükk hegység Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megyei területén - közölte Rónai Kálmánné, a társaság igazgatója és Riz Gábor fideszes országgyűlési képviselő pénteken, a lillafüredi Szent István-barlangban tartott sajtótájékoztatón Új vezetőt nevezett ki két nemzeti park élére Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter: a Bükki Nemzeti Park igazgatója Grédics Szilárd, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park vezetője Puskás Zoltán lett - közölte a minisztérium a kormany.hu honlapon

Hír - Bükki Nemzeti Park Igazgatósá

Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság 4024 Debrecen, Sumen u. 2. Telefon: +36 52 529 920 Mobil: +36 30 383 1612 Fax: +36 52 529 940 E-mail: hnp@hnp.h Baráz Csaba László, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság osztályvezetője; Dr. Gyulai Ferenc, a Szent István Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára; Dr. Markovics Tibor, az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója; Újvárosy Antal, az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság oktatási és ökoturisztikai szakreferens Együttműködési megállapodást írt alá Rónai Kálmánné, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója és Simon Tibor, a Salgótarjáni Tankerületi Központ igazgatója szerda délelőtt a Baglyas-kő Vár Természetvédelmi Látogatóközpontban. Ezt a tankerület intézményvezetői értekezlete követte, majd a jelenlévők körbejárták a látogatóközpontot is

Bükki Nemzeti Park Tanác

Kovács Erika, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság gazdasági igazgató-helyettese; Dr. Malatinszky Ákos, a Szent István Egyetem Természetvédelmi és Tájökológiai Tanszék egyetemi docense; Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turizmus Zrt. belföldi igazgatója; Mezei János, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság tájegységvezetőj Ezután a házigazda Rónai Kálmánné, a Bükki Nemzeti Park igazgatója azt emelte ki, hogy az egri konferencia a Natura 2000 programról, az erre vonatkozó területek jelentőségéről szól. Ezeken különleges növény- és állatélőhelyek található, amelyek fenntartása a következő időszakban is a szakemberek fokozott. Az Agria Speciális mentők segítségével a Bükki Nemzeti Park szakemberei fogták be azt a védett madarat, amelyik Eger belvárosában, az Eger patakban sérülhetett meg. A madártani szakember elmondta: gyakori, hogy ezek a ragadozók városi környezetbe is vadásznak. Általában nem is vesszük észre őket, csak ha balesetet szenvednek Az élettelen természeti értékek megóvásában és bemutatásában kiemelt szerepet tölt be a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, ezen belül is egyedülállóak a kaptárkövek, amelyek nem csupán természeti, hanem kulturális és szakrális jelentőséggel is bírnak - jelentette ki az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára Szomolyán, a fülkés sziklák.

Könyv: A Bükki Nemzeti Park (dedikált példány) - Hegyek, erdők, emberek - Kordos László, Veres László, Csiffáry Gergely, Székely Kinga, Ludányi Gabriella,.. A KvVM azt is közölte: a Bükki Nemzeti Park igazgatóságának gazdálkodása stabil, minden ezzel ellentétes állítás valótlan. A Zempléni Nemzeti Park létrehozása és a minisztérium pénzügyi helyzete között pedig nincs összefüggés; a tárca támogatja a nemzeti park létrehozását, melyre a helyi támogatás létrejöttével sor kerül majd - olvasható a közleményben Több mint 13 milliárd forint értékű fejlesztést valósított meg a Bükki nemzeti Park Igazgatóság az elmúlt két Európai Uniós ciklusban - hangzott el az Ipolytarnóci Ősmaradványok természetvédelmi területen rendezett Vulkánnapon tartott sajtótájékoztatón június 1-jén. A fejlesztések részben a természetvédelmi megőrzést, részben a kulturális értékmentést. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója elmondta: területükön 6 regionális természetvédelmi tájegységbe és természetvédelmi őrkerületekbe szervezve működik az őrszolgálat. Mivel a Kelet-bükki tájegység egyes őrkerületei távol esnek a jelenlegi tájegységközponttól, ezért a tardi őrszolgálati iroda. A rendezvényen a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója arról beszélt, hogy a fejlesztés rávilágít azokra a célokra és tevékenységekre, amelyeket a mindennapokban végeznek a munkatársak. Rónai Kálmánné szerint a térségben található egyedülálló, változatos fajokat kötelességünk fenntartani és megőrizni, mert.

Épül a Bükki Csillagda és felújították a Rejteki

A portál cikke szerint Rónai Kálmánné, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) igazgatója azt nyilatkozta, hogy a legkülönlegesebb élményt az úgynevezett 5D-s univerzum nyújtja majd, amely a virtuális valóság segítségével érzékelhető közelségbe hozza a világűrt Tóth László a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság tájegységvezetője részére, a természetvédelem terén nyújtott sokrétű, kimagasló tevékenységéért, a Dél-Hevesi Tájegység munkájának példaszerű irányításáért. Dr. Nagy István miniszter úr a Pro Natura Emlékplakettet adományozt A Bükki Nemzeti Park igazgatója, Duska József az Indexnek elmondta: nem nagyon örülnének a hóágyúknak, fontosnak tartják ugyanis, hogy a vízrendszerbe semmilyen szennyezés ne kerüljön. Ráadásul a természetjárók Magyarországon imádnak a hegytetőn letáborozni, ezért várhatóan a magasba akarják fölépíteni a. Rónai Kálmánné, a Bükki Nemzeti Park igazgatója elmondta, hogy a Bükk-vidék Geopark 2017-ban alakult, a felsőtárkányi alapító ülésen csaknem félszáz település képviselője vett részt, néhány hónapon belül pedig már 105 település csatlakozott a kezdeményezéshez. Az igazgató kiemelte: a Bükk és közvetlen környezete bővelkedik olyan földtudományi értékekben.

Átadták a tardi őrszolgálati irodát, ezzel tovább javultak a természetvédelmi őrzés feltételei a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság területén. A 190 millió forintos beruházásnak köszönhetően új terepjárók és korszerű monitoring eszközök is segítik a természetvédelmi őrök munkáját - mondta el beszédében a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója. Rónai Kálmánné a részletekkel kapcsolatban kiemelte: a térségben összesen 21 helyszínen végeztek el különböző munkákat a kaptárkövek megóvása érdekében, ennek fontos eleme volt a képződményeket veszélyeztető vagy nem őshonos növényzet.

Ez a létesítmény sokkal több, mint egy látogató központ - mondta a Harkály Ház átadásakor a Bükki Nemzeti Park igazgatója. A beruházás során, a tájegység korábbi irodáját alakították át és bővítették ki, és a korszerű iroda mellé egy természetvédelmi, oktató- és látogatóközpontot hoztak létre, ahol a természeti értékek mellett a kulturális. A rendezvényen a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója arról beszélt, hogy a panzió a természeti értékek megőrzése mellett az aktivitásra ösztönzi a turistákat. Rónai Kálmánné elmondta, a Bükk szívében elhelyezkedő létesítmény sokkal több mint egy szálláshely, hiszen a geológiai értékek bemutatása mellett. Egyedülállóan komplex csillagda épül a Bükki Nemzeti Parkban 2020. szeptember 9. 19:21. Az élőhelyek és a fajok védelme mellett a természeti értékek bemutatását is kiemelt feladatként kezelik a nemzeti parkok, hiszen a felmérések is bizonyítják, hogy a pihenni vágyók 75 százaléka túrázással, természetjárással. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója a rendezvényen elmondta: a Bükkben számos kiemelt fontosságú földtani érték található, melyek megóvása különösen fontos, hiszen az egyedi földtani szerkezet kialakulásáról, a minket körülvevő változatos és különleges területről, élővilágról ezek az alapszelvények. A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága Facebook-oldalán éjjel 1 és 2 óra között azt posztolta: a Szegedi Vadaspark igazgatója, Veprik Róbert altatólövedékkel terítette le medvét. A bundás hamarosan visszakerül a Bükki Nemzeti Parkba, de ezúttal jeladót is kap, hogy egyszerűbb legyen nyomon követni, ha netán újra.

Rónai Kálmánné, az idén 40 éves Bükki Nemzeti Park igazgatója, a nyitórendezvény házigazdája arról számolt be, hogy 180 millió forintos pályázati forrás segítségével 38 barlangot újítanak fel a területen, ezek közül 25 fokozottan védett, 11 megkülönböztetett jelentőségű, kettő védett barlang Habis László polgármester és Rónai Kálmánné, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója november 28-án látta el kézjegyével az együttműködési megállapodást. Az aláírás előtt Rónai Kálmánné igazgató kiemelte, Eger és a BNPI között folyamatos egyeztetések zajlanak, kialakultak az együtt gondolkodás hatékony. Grédics Szilárd, a Bükki Nemzeti Park igazgatója a megnyitón felidézte személyes találkozásait Erőss Zsolttal, akit erre az évre a Bükki Nemzeti Park követének kértek fel. Erőss Zsolt példakép, az újból felállás példaképe, akiről nem mondunk le - mondta Grédics Szilárd, majd Sterczer Hildának, Erőss Zsolt. Az eseményen Baráth Gergely, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ ügyvezető igazgatója is köszöntőt mondott, továbbá Rónai Kálmánné, a Bükki Nemzeti Park igazgatója és Szaniszló László, Szilvásvárad polgármestere

Rónai Kálmánné, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) igazgatója a Miskolc Televízió Híradójának elmondta, a legkülönlegesebb élményt az úgynevezett 5D-s univerzum nyújtja majd, amely a virtuális valóság segítségével érzékelhető közelségbe hozza a világűrt Rónai Kálmánné, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója az eseményen közölte: a terveik szerint 2019 őszére elkészülő, csaknem 700 négyzetméteres bemutatótérrel rendelkező látogatóközpont Közép-Európa legmodernebb csillagdája lesz, amely remélt hazai népszerűsége mellett turisztikai attrakcióként és. A 180 millió forintból megvalósuló projekt a kaptárkövek állapotának megőrzését, helyreállítását, védelmét és bemutatását segítette - mondta el beszédében a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója

Új igazgatók a Bükki- és a Balaton-felvidéki nemzeti

Újra megjelenhet a mátrai és bükki réteken a hagyományosNemzeti Parki Termék Védjegy körút új védjegyes

Tovább javultak a természetvédelmi őrzés feltétele

A Hevesi-sík tájképe megváltozott az utóbbi évtizedekben. Ennek fő okai többek között a csatornázás és a modern mezőgazdasági művelés a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója szerint. A Hevesi-sík déli régiójában ezért vízszabályozást végez az igazgatóság A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság turisztikával foglalkozó újságírókat hívott meg szeptember 14-én, hogy ismerjék meg, majd mutassák be az igazgatóság legújabb kiállítóterét, oktató- és bemutatóközpontját a mátrafüredi Harkály Házat, amely a Mátra jellegzetes Natura 2000 jelölő madárfajai után kapta a nevét A medvék megjelenése a természetvédelem valamennyire természetes folyamata. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság a gyakori medveészlelések miatt lakossági fórum sorozatot indított el. Az első állomás a Heves megyei Pétervására volt, ahol többen is látták az állatok nyomait A túra egyben az Erőss Zsolt-emléktúra is. A hegymászó a Bükki Nemzeti Park védnökeként hirdette a hazai természetvédelmet. Rónai Kálmánné, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója ismertette, ezt a védnöki programot próbálják meg folytatni. - A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság minden évben más és más védnököt kér fel. 2016-ban a farkas kiemelt. Az, hogy a szürke marha megfelelő minőségben lelegeli azt a területet, amely ennek a fajnak, a szalakótának és a kék vércsének nagyon jó táplálkozó területe. És így körülbelül százszorosra növekedett az állomány mióta ezeket a programokat folytatjuk - közölte Rónai Kálmánné, a Bükki Nemzeti Park igazgatója

Földvárak és barlangok megóvása - FATÁ

A Bükki Nemzeti Park feladata, hogy a természeti értékeket védje, óvja és bemutassa. Ezek a föld alatt, a barlangokban kezdődnek a vizeinkkel, folytatódnak a föld felett a növényekkel és állatokkal, a levegőben a madarakkal és a csillagos égbolttal zárulnak - mondta Rónai Kálmánné, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság. Több mint 13 milliárd forint értékű fejlesztést valósított meg a Bükki nemzeti Park Igazgatóság az elmúlt két Európai Uniós ciklusban. Répáshután 2019 végére épül fel a Bükki Csillagászati Látogatóközpont. A 990 millió forintos beruházásról Rónai Kálmánné, a Bükki Nemzeti Park igazgatója beszélt az InfoRádiónak. Az igazgató elmondta, az új látogatóközpontot modern látcsövekkel szerelik fel, amikkel éjjel és nappal is meg lehet vizsgálni az. Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, Rácz András környezetügyért felelős államtitkár, valamint Rónai Kálmánné, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója közösen adata át a Bükk-vidéke Geopark Központot és Panziót, Bükkszentkereszten. A Bükk-vidék Geopark 2017 nyarán jött létre

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, Rácz András környezetügyért felelős államtitkár, valamint Rónai Kálmánné, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója közösen adta át a Bükk-vidék Geopark Központot és Panziót Bükkszentkereszten Duska József Bükki Nemzeti Park igazgatója. Földi Balázs . Független Irodalmi Napok 2014 versszínháza (Villányi G. András költő, Balázs László Gábor előadóművész, Kovács Zsolt koreográfus, Mondok Yvette énekes, Talán Miklós zenehangok A Diplomát átvette: Szabó Tibor, Ipolytarnóc polgármestere és Duska József, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója. a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója. Őrség Az Őrség néprajzilag önálló, sajátos kultúrát megőrző táj. Az egyetlen olyan tájegység hazánkban, melynek lakói a honfoglalás.

Akikkel szerdán körbejárjuk az országot: Tóth Balázs Balaton-szakértő, Kertész Péter az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark igazgatója, Baráz Csaba a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság oktatási szakreferense és meglepetés-hölgyvendégünk, aki szintén rajong a természetért, így mindig meg is örökíti azt Bükki Nemzeti Park. 47 likes · 1 talking about this. Local Busines Kirendeltségének igazgatója 8. Tájékoztató Borsod-Abaúj-Zemplén megye nemzeti parkjainak tevékenységéről Előterjesztő: Veress Balázs, az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója Rónai Kálmánné, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója Dr. Kovács Zita, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója 9

Érzékelhető közelségbe kerül a világűr Répáshután

Egyedülállóan komplex csillagda épül a Bükki Nemzeti

Rónai Kálmánné, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának igazgatója korábban az M1 műsorában elmondta, hogy újabban azért kóborolnak egyre gyakrabban Magyarországon medvék, mert a szlovákiai populáció egyre inkább kinövi az életterét. Hozzátette, ez egész Európában megfigyelhető jelenség A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága fontosnak tartotta, hogy az oktatóközpontban bemutassák a Mátra természeti értékeit és azok jelentőségét. - A Mátra nagyon változatos, kezdve onnan, hogy a Sár-hegy még csak 150 méterre a tengerszint feletti magasság és mire felérünk a Kékestetőre akkor bizony már az 1000 métert is. A Bükki Nemzeti Park 2011. szeptember 3-án írta ki a földhasználati pályázatot, amelynek a beadási határideje október 3-a volt. A pályázati határidő lejártakor Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter indoklás nélkül, bizalomvesztésre hivatkozva fölmentette a park igazgatóját

FATÁJ Online __Új igazgatók a Bükki- és a Balaton

Belföld: A Fidesz-közeli birtokpolitikától féltik

Rónai Kálmánné, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója az eseményen közölte: a terveik szerint 2019 őszére elkészülő, csaknem 700 négyzetméteres bemutatótérrel rendelkező létesítmény Közép-Európa legmodernebb csillagdája és asztrológiai látogatóközpontja lesz, amely remélt hazai népszerűsége mellett. Kezdeti időszakát a nemzeti park a Bükki Nemzeti Park felügyelete alatt töltötte, mivel nem hogy igazgatója nem volt, de még a működéshez szükséges feltételek sem voltak biztosítottak. 12 Az Aggteleki Nemzeti Parkhoz kerültek az évtizedekig az idegenforgalmi szervezetekhe Rónai Kálmánné, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója köszöntőjében úgy fogalmazott, többen újabb termékekkel is jelentkeztek az évek során, ami azt mutatja: meggyőződtek arról, hogy a védjegy minőséget és segítséget jelent a piacon. - A védjegy egyre ismertebb, egyre népszerűbb mind a készítők és szolgáltatók, mind a vásárlók, a felhasználók. A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága szombaton hetedik alkalommal várta a túrázókat a Transzbükki átkelésre. Nagyvisnyó és Felsőtárkány között, a Bükkön keresztül csaknem nyolcvanan vágtak neki túravezetőkkel a 20 kilométer hosszú terepi tanulmányútnak Éppen ez az előélete miatt lepte meg a helyi jogászberkeket a hír, hogy a jó módú Horváth a napokban a Bükki Nemzeti Park igazgatója lett. Az egykori kollégái nem tudnak arról, hogy Horváthnak lenne igazgatási, valamint természetvédelemmel, biológiával kapcsolatos előélete

Több mint félmilliárdból segítette a barlangok és

 1. államtitkár, Rácz András környezetügyért felelős helyettes államtitkár és Rónai Kálmánné a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója is. A szakemberek rendhagyó terepi műhelykonferencián vettek részt, az érdeklődő közönség szakvezetett túrán vehetett részt, Nemzeti Parki Védjeggyel ellátott termékeket.
 2. Závoczky Szabolcs, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója, a szervezet vezetőjeként több évtized óta végzett munkájáért, a sikeresen megvalósított természetvédelmi célú fejleszté-seknek köszönhetően elért eredmények elisme-réseként PRO NATURA EMLÉKPLAKETT Ferenczy Gergely, a Bükki Nemzeti Park Igazga
 3. Rónai Kálmánné, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) igazgatója a Miskolc Televízió Híradójának elmondta, a legkülönlegesebb élményt az úgynevezett 5D-s univerzum nyújtja majd, Tovább olvaso
 4. nél előbb látogassanak el hozzánk, használják a nemzeti parkot, keressék fel legszebb részeit. Dr. Bartucz Ferenc, a Bükki Nemzeti Park igazgatója
 5. Bükki Nemzeti Park, és Füri András, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója 08 45 Helló, itt vagyunk! Vadlúdvonulás Magyarországon. Körkapcsolás a nemzetközi jelentőségű vizes élőhelyekre 10 00 Az alkalmazkodás mesterei - állatbemutató Tóth Gáborral 12 00 Solymász.
 6. A pályázat körül azért robbant ki botrány, mert kiderült, a szakértő bírálóbizottság helyett egy ügyvéd döntött a Bükki Nemzeti Park (BNP) területen kiírt pályázatokról, és a park igazgatója ennek ellenére azt érvényesnek ismerte el. Az ügyészség mégsem indított ellenük hivatali visszaélés miatt nyomozást.

 1. Idén már több alkalommal jelentek meg medvék hazánkban, mi több, a szakértők szerint végleg vissza is térhetnek Magyarországra. Egész Európában nő a medvepopuláció, és az állatok új élőhelyet keresnek maguknak - mondta a Bükki Nemzeti Parki Igazgatóság igazgatója az M1-nek.Rónai Kálmánné ismertette: 1850 körül még a mai Magyarország területén is sok medve.
 2. tegy tíz százaléka áll természetvédelmi oltalom alatt. A Bükki Nemzeti Parkot egyre többen keresik fel évente: az igazgatóság 2010-ben regisztrált 96 ezres látogatottsága 2019-re meghaladta a 230 ezret
 3. A rendezvény díszvendége a Békás-szoros-Nagyhagymás Nemzeti Park Igazgatóság és a 40 éves Bükki Nemzeti Park! 20 éves a Duna-Ipoly Nemzeti Park és 40 éves a Gerecsei Tájvédelmi Körzet! 2017. november 24. (péntek) Öreg-tó Club Hotel 20.00 Izrael tavaszi madárvilága - dr. Riezing Norber
 4. Témák Hírek. Közélet; Sport; Kék hírek; Ország-világ; Kultúra; Gazdaság; Eger; Gyöngyö
 5. A Szeleta Park elnevezésű látogatóközpontot csaknem másfél milliárd forintból alakítja ki a Bükki Nemzeti Park, amelynek igazgatója, Rónai Kálmánné emlékeztetett arra: az egyik legfontosabb ősemberbarlang a Szeleta-barlang. Erre az ősrégészeti lelőhelyre és a Bükk őstörténetére alapozva olyan látogatóközpontot.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság is támogatja az egri EKF

Népszava Földbunda: itt a bizonyíték a visszaélésre

Barlangok és földvárak megóvása - Hír - Ipolytarnóci

A nemzeti park is megerősítette, hogy mivel fokozottan védett állat, nem akarják kilőni. Szükség esetén csak elkábítanák, majd műholdas jeladót raknának rá, és a Bükki Nemzeti Parkba szállítanák, ahol szabadon engednék

Bükki Nemzeti Park - ZemplénInf

 1. Itthon: Megvan két nemzeti park új igazgatója hvg
 2. Hortobágyi Nemzeti Par
 3. Pro Natura díj - Wikipédi
Barlangoljunk nemzeti parkjainkban! - Turizmus

Komplex csillagda épül a Bükki Nemzeti Parkban

 1. Szorosabbra fűzi kapcsolatát a Bükki Nemzeti Park és a
 2. Pro Natura emlékplakett - Wikipédi
 3. Turizmus Online - Új látogatóközpontok és bemutatóhelyek
 4. Bükki Nemzeti Park - Agria Tv Bt
 5. Bükki Nemzeti Park: Lezárult a fejlesztés a kaptárkövek
Aggteleki nemzeti park környezeti tényezői — az aggtelekiVarázslatos Magyarország

Kordos László: A Bükki Nemzeti Park (dedikált példány

Magyarország természeti öröksége Európában is egyedülálló

 1. Egyedülálló attrakcióval gazdagodik a Bükk idén nyárr
 2. Környezet,-és természetvédelmi állami elismerések
 3. Index - Belföld - Egymilliárdos sípályát építenének
 4. Átadták a bükkszentkereszti Geopark panzió