Home

Magyar katonai drón

A katonai célú kutatásoknak csak egyik hozadéka az, hogy az ország haditechnikai felszereltsége modernebbé válik. E fejlesztések később a polgári életben is hasznosulhatnak (ahogyan ez számos területen teljesen megszokott, a repüléstől a lézertechnológiáig), és az együttműködés lehetőséget teremt olyan szakemberek képzésére is, akik ezután zökkenőmentesen. A drónok az utóbbi évek egyik legizgalmasabb kütyüi, amik nem csak remek szórakozást jelentenek, de számos egyelőre kiaknázatlan lehetőséget is rejtenek magukban.. Ezek az apró repülőalkalmatosságok eredetileg katonai felhasználású gépek voltak, amiket pilóta nélkül lehetett irányítani, így alkalmasak voltak olyan veszélyes bevetésekhez, ahol egyébként emberi. Az Oculus Rift virtuálisvalóság-szemüveg után egy Anduril nevű katonai startup alapításába fektette energiáját és pénzét Palmer Luckey, aki a napokban elő is állt a vállalat egyik új játékszerével, a Ghost 4 nevű drónnal.. A szerkezet több okból is érdekes: a mesterségesintelligencia-chip miatt a drón teljesen önvezérelt módon is képes repülni, de pilóta is.

Hamarosan magyar fejlesztésű autonóm drónok és terepjárók

  1. A katonai modell ezek egyfajta speciális továbbfejlesztése lesz. A polgári célokra kifejlesztett drónok iránt több közel-keleti és észak-afrikai ország érdeklődik. Az olajvezetékek védelmére, illetve határrendészeti feladatok ellátására használnák a robotrepülőgépeket
  2. Palmer Luckey neve ismerősen csenghet azok számára, akik követik a virtuális valósággal kapcsolatos fejlesztéseket, ő volt az, aki gründolta az Oculus Riftet, majd társalapítója lett az Anduril nevű, védelmi technológiákkal foglalkozó startupnak. Eddig főleg arról lehetett hallani, hogy egy veszélyérzékelési rendszert fejlesztenek, ami tornyokba, drónokba és.
  3. den esetben eseti légteret kell igényelni a katonai légügyi hatóságtól a drón használójának, azonban újdonság, hogy a művelet célja az igénylésben háromféle módon határozható meg: állami szerv feladatának végrehajtása.
  4. Felszállt az első magyar drón Veszprémben. 2012. november 5. hétfő. 2016. október 29. szombat. novak. Jóllehet az első tesztrepülések már megvoltak, ma a sajtó nyilvánossága előtt is bemutatkozott az első magyar fejlesztésű pilóta nélküli (UAV) felderítő repülőgép. Felszállt az első magyar drón (fotó: Dömötör.
  5. A harci drónok hajnala. Az Arrow nevű pilóta nélküli harci repülőgép (UCAV) koncepcióját a múlt héten mutatták be. A drón maximális felszállási súlya 16 800 kilogram, 4815 kilométer (2600 tengeri mérföld) hatótávolságú, és 2592 per óra, azaz 2.1 mach sebességnél is gyorsabban képes repülni
  6. den! Megbízható, ellenőrzött tartalom profi szerkesztőtől - Neked

Magyar drónok tartottak bemutatót. Art of WAR | 2014. 11. 04., 14:07. MH Pápa Bázisrepülőtéren szolgálatot adó kutató-mentő felcserek és ejtőernyősök. A pápai kutató-mentő katonák évente számos felkészítésen, tanfolyamon és kiképzési eseményen vesznek részt Katonák, pilóták, drónok Részletek Kategória: EFOP 3.2.5-17-2017-00041 Megjelent: 2019. március 25. Az 5.a osztályhoz Ozsváth Sándor százados, a Magyar Honvédség drónszázadának parancsnoka érkezett március 11-én. Előadását a repülés történetével, kiemelkedő teljesítményt nyújtó pilóták életútjának. Drónok a növényvédelemben - miként használhatjuk őket? 2021. 01. 14., csütörtök, 17:00. Az innováció alapvetően meghatározza a mezőgazdaság jövőjét is. A drónok már jó ideje segítik a monitorozást, információgyűjtést és remélhetően nemsokára lehetőség nyílik arra, hogy permetezhessünk is velük A Magyar Honvédségnél hadrendben álló, afganisztáni veteránnak számító Elbit Skylark 1 LE is a kisméretű drónok közé tartozó, ismert és jól bevált rendszer. A 7,5 kilogrammos felderítőgép hasznos terhelése 1,1 kilogramm, maximális hatótávolsága a terepviszonyoktól függően 20-40 kilométer között változhat

TOP drónok (2021). Árak, tesztek és véleménye

Vásárlás: Drón árak, eladó Drónok. Akciós Drón ár! Online boltok, akciók egy helyen az Árukereső árösszehasonlító oldalon. Olcsó Drón termékek, Drón márkák A drónok rendkívül sokféle tevékenységre használhatók - katonai, közszolgáltatási, gazdasági feladatokra és hobbicélokra -, az üzemeltetési költsé-gük pedig alacsony. Az üzemeltetett drónok száma Magyarországon becslések szerint már -ban meghaladta a százezret. A Magyar Nemzeti Drón

Tech: Elkészült az új katonai drón: lézeres, fegyver is

Katonai szintű, drónok elleni védelmi eszközöket rendelt több millió font értékben a londoni Gatwick repülőtér annak nyomán, hogy december végén három napig megzavarták a légikikötő forgalmát az ott reptetett távvezérlésű repülő eszközök - jelentette a The Times brit napilap Farkas Sándor, az iraki magyar kontingens parancsnoka élőben jelentkezett be Irakból, elmondása szerint minden Irakban lévő magyar katona jól van, a jókedv és a morál változatlan, jól érzik magukat. Elárulta, hogy három nappal ezelőtt egy 72 órás figyelmeztetést kaptak arról, hogy drón- vagy rakétatámadás várható, ami.

Kézből startol a magyar drón

Készülnek a magyar harci drónok - ORIG

  1. A drón szót a magyar köztudat a többrotorú (a helikopterhez hasonló módon repülő) villamoshajtású, rádió- (RC) távirányítású légi járműre használja. A szakirodalomban pontosabb az UAV (Unmanned Aerial Vehicle), vagyis pilóta nélküli légi jármű kifejezés alkalmazása, amely magában foglalja a rögzített szárnyú.
  2. https://magyarnemzet.hu/belfold/izraeli-raketakat-es-robotrepuloket-rendszeresithet-a-honvedseg-9250508/https://www.duol.hu/orszag-vilag/izraeli-raketakat-es..
  3. Ekkor lendült akcióba a magyar fejlesztésű drón, ami a levegőből pontosan közvetítette a földön folyó eseményeket, adatokat szolgáltatott a tömeg méretéről, amelynek egyetlen mozdulata sem maradhatott rejtve a magyar katonák előtt. Cs. Á
  4. t 30%-a új eszközök beszerzésére, fejlesztésre megy majd el - mondta el Benkő Tibor honvédelmi

Az MQ-1 Predator (Eredeti nevén RQ-1 Predator) többfeladatú pilóta nélküli repülőgép, melyet az Amerikai Egyesült Államokban fejlesztettek ki a Gnat 750 típusból. Eredetileg csak felderítésre volt alkalmas (innen az eredeti RQ név), azonban később lehetőséget teremtettek két AGM-114 Hellfire irányított páncéltörő rakéta hordozására MÓDOSUL A DRÓN TÖRVÉNY! FIGYELEM: 2021-TŐL MÁR NEM LEHET MINDENHOL REPÜLNI! ha a katonai légügyi hatóság erre engedélyt ad. 2021-től bevezetik a pilóta nélküli játék légijármű fogalmát is: a százhúsz grammnál könnyebb, a kezelőtől maximum száz méterre eltávolodni képes drónokra, melyek mentesülnek majd a. Tárgyal a magyar kormány új drónok és aktív védelmi rendszerek beszerzéséről, illetve hamarosan bejelentést tesznek új mobil légvédelmi rendszerek vásárlásáról is - mondta el Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos egy Hír TV-nek adott interjúban. Megerősítette azt is, hogy Magyarországon új, 8×8-as meghajtású katonai jármű.

Egy drón örökített meg először a történelemben egy becsületrendet érő katonai cselekményt (magyar fordításban Becsület érdemérem vagy Becsületérem) a legmagasabb fokozatú amerikai katonai kitüntetés. Az ám mivel közel volt a havas talaj, túlélte a zuhanást. A katona a későbbi jelentések szerint derekasan. Mint ismert, a török-magyar katonai partnerség eddig elsősorban hadiipari- és haderőfejlesztési téren mutatkozik meg, hiszen Magyarország többek közt katonai járműveket vásárolt a Nurol Makinától (melyek gyártása és továbbfejlesztése Magyarországon is zajlik majd), illetve török drónok beszerzéséről is tárgyal a. A One 150 modell, valamint annak katonai változata (One 150M) kapcsán ugyanis mindvégig úgy kellett megközelíteni a fejlesztést és a drón felépítését, mint ahogyan egy szabványos repülőgéppel kell eljárni, szigorúan betartva az alkalmazandó légiközlekedési előírásokat [{available:true,c_guid:8fa17a3d-9129-49fe-85ed-ca44e568392e,c_author:Földvári Zsuzsa,category:360,description:Ausztria az EU tagjaként elítéli.

Ijesztő, hogy mire képes ez a katonai drón 24

A drón szót a magyar köztudat a többrotorú (a helikopterhez hasonló módon repülő) villamoshajtású, rádió- (RC) távirányítású légi járműre használja. A szakirodalomban pontosabb az UAV (Unmanned Aerial Vehicle), vagyis pilóta nélküli légi jármű kifejezés alkalmazása, amely magában foglalja a rögzített szárnyú. Honvéd ejtőernyős vadász, az ország első katonája. - 100 éves a magyar katonai ejtőernyőzés címmel nyílt vándorkiállítás a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban a 170 éves a Magyar Honvédség.. Pillanatnyilag kevés drón áll rendszerben hazánkban, többségüket a honvédség használja missziós feladatok során. Ám ha a fejlesztések ilyen ütemben folynak, néhány év múlva az eget kémlelve itthon is láthatunk majd UAV-kat, amint az autópálya felett a forgalmat ellenőrzik vagy tavaszi áradáskor a vízállást figyelik A drónok számára korlátozott vagy tiltott légterekre vonatkozó legteljesebb és legfrissebb információk egy helyen a mydronespace mobilalkalmazáson (letöltési link) keresztül érhetők el az abban regisztrált felhasználók számára. Az állandó tiltott és korlátozott légterekről ezen felül a magyar légtér.

mydronespace applikáció. 2021. január 1-jétől változik a hazai szabályozás. Ennek megfelelően, ha a repülést lakott területen kívül, nem eseti légtérben hajtod végre, akkor kizárólag a mydronespace mobilapplikáció segítségével reptetheted pilóta nélküli légi járműved A(z) Tesztelik a katonai drón prototípusát című videót ORIGO TECHBÁZIS nevű felhasználó töltötte fel a(z) tudomány/technika kategóriába. Eddig 8202 alkalommal nézték meg Magyar katonai drónok láthatóak a RepTárban · Ritka és látványos kiállítási támagyar női műsorvezetők rgyzöld blokk akkal bővül a szondó olnoki Repülőmúzeum tárlata, ahol mostantól több tüdő magas vérnyomás magyar fejlesztésű, katonai feladatokra már nem hasznáfradi lt drón is megtekinthvidéki ház eladó ető.

Fotó: MH/Katona László. Hozzátette, a drón koalíció célja egy hasonló stratégia kidolgozása, mint amilyent az 5G és a mesterséges intelligencia területén már megalkottak. Palkovics László közölte, a drónokkal összefüggő gazdasági lehetőségek indokolják a magyarországi drón koalíció létrehozását, ugyanis az. Pilóta nélküli repülőgép, személyzet nélküli légi jármű, távolról irányított (légi) jármű, vagy drón (angol drone = here (méh) szóból) olyan repülőeszköz, mely valamilyen ön- vagy távirányítással (leggyakrabban a kettő kombinációjával) rendelkezik, emiatt fedélzetén nincsen szükség pilótára. A katonai. Vadászrepülők és drónok is lehetnek a bevásárlólistán. Nincs mese, katonai drónokat is vennie kell a magyar hadseregnek. Mintegy 300 milliárd forintot költ jövőre katonai eszközökre a hadsereg. Vadászrepülők és drónok is lehetnek a bevásárlólistán. mfor.hu 4 hete. Tovább olvasom

Amerikai drónok zúgnak Veszprém környékén, ha elszabadulnak, bevetik a majomfogót. SAS követés. 2021.06.03. 10:55. Amerikai, pilóta nélküli repülőgépek morajára figyeltek fel a Veszprémben és a térségében élők - írja a Veol. A portál utánajárt, és fotókkal gazdagon illusztrált cikkben számolt be arról, hogy az. Címke: katonai. GÉP. Emberre vadászik az autonóm drón. Fekete Gábor-21.07.02 0. Legújabb cikkek. GÉP. Halott linkek súlya alatt nyög az internet. BZ-21.08.07 0. A Pont Most tartalmai a Magyar Telekom támogatásával készülte 2003-ban indultak először magyar katonák Afganisztánba, hogy csatlakozzanak a NATO által vezetett nemzetközi stabilizációs haderőhöz. Elsőként orvosok mentek, majd egy lövészszázad, végül az elmúlt közel két évtized alatt a Magyar Honvédség színe-java megfordult a közép-ázsiai országban. A hosszúra nyúlt küldetés múlt héten ért véget, az utolsó váltás.

2021. március 26-án került sor a magyar katonai forgószárnyas repülés alaptípusának, a több mint 52 éve rendszerben álló Mi-8-asnak a hazai búcsúrepülésére. Bár a típuscsalád korszerűbb, erősebb, Mi-17-es exportjelzésű változat NATO- és amerikai kivonulás: nem ürül ki Afganisztán, magyar katonák is maradnak. Német védőszárny alatt egy maroknyi magyar katonaegység tovább szolgál. A németek ráadásul úgy vélik - az afgán kormányhoz hasonlóan -, összeomlás jöhet egy túl gyors távozás után. Amint abban 2020-ban Dohában megállapodtak az.

Légtér korlátozás augusztus 20-án a főváros felett - Drón Info

Megjelentek a magyar dróntörvényt kiegészítő jogszabályo

A nem katonai, azaz polgári használatban álló repülő drónok általában nem kü- A magyar jogi szabályozás tekintetében az is megállapítható, hogy csak eseti, drón működik, vagy közvetlen támadással fenyeget Mint mondta: A drónok pozitív szerepe, ahogy az atomenergiáé is, tagadhatatlan. De ha olyan kutatást végez valaki, ami ahhoz vezet, hogy valakit sérülés ér, akkor felelős érte. De Wijze ugyanakkor kiemelte, a nemzetbiztonság megköveteli, hogy ezek a kutatások tovább folytatódjanak

Moszkva ellenlépésekre készül amerikai katonák és drónok lengyelországi telepítése miat Az elöljárók fogadásával kezdődött a magyar kard napi rendezvény, ami idén egyben a magyar honvédség 170 éves jubileumára esett. Ruszin Romulusz az 5. Bocskai Lövészdandár parancsnoka ünnepi beszédében azt mondta: a magyar kard, illetve szablya - amit már honfoglaló őseink is viseltek - hozzátartozik a magyar katonák. Az orosz védelmi minisztérium nyilvánosságra hozta az Ohotnyik-B harci drón első repülésének videóját, melyre információk szerint 2019. augusztus 3-án került sor. A 20 perces szűzrepülés során a kompozit anyagok felhasználásával megépített, alacsony láthatóságú drón 600 méteres magasságig emelkedett

Felszállt az első magyar drón - biztonsagpiac

Két drón zuhant Bejrútban a Hezbollah radikális síita milícia médiaközpontjára, az egyik felrobbant - jelentette az izraeli média vasárnap. Az izraeli újságok honlapjai eleinte bejrúti források alapján izraeli drónokról írtak, de később a helyszíni felvételek alapján azt közölték, hogy a drónok iráni gyártmányúak. Az elmúlt időszakban új szó szorított magának helyet a szókészletünkben: pár éve még mindenki idegenkedve ejtette ki azt, hogy drón, mára viszont teljesen hétköznapivá vált a pilóta nélküli, távirányítható repülőeszköz, amelyet korábban katonai feladatokkal bíztak meg, ma már azonban előszeretettel használják a fotósok és az újságírók is, hiszen a kis. Felhívás tanulmány készítésére. 2020.09.29. A Honvédségi Szemle Szerkesztőbizottsága a 2020/2021-ben megjelenő folyóiratszámok tematikus blokkjaiba minden olyan - új kutatási eredményeken alapuló - témát szívesen lát, amely az alábbi kiemelt témakörök valamely aspektusát elemzi

Szabó Szilvia közölte, hogy a 15 főből álló csoport 20 óra 40 perckor illegálisan akart átjutni Magyarország területére Ásotthalomnál, ezért a szerb oldalról gázspray-vel lefújták a határt védő egyenruhásokat. Az erőszakos határátlépési kísérlet következtében négy katona könnyebben megsérült, orvosi ellátásuk folyamatban van A nem-katonai célú drónok használata esetén a kedvtelési fénykép- és videó készítésre gondolunk. Jelenleg az ilyen jellegű felhasználás valóban jelentős és folyamatosan fejlődik, azonban a drónok nem-katonai felhasználása már jelenleg is ennél jóval széleskörűbb. Magyar Kézirat benyújtás

Afganisztán magyar kontingens | afganisztán (hivatalos

Szuperszonikus katonai vadászrepülő-drónok az égen - Rakét

Katonai drón - la

Hiller UH-12 (AEROsport, 2020

Magyar drónok tartottak bemutatót - Háború Művészet

A magyar légtér Magyarország kizárólagos és elidegeníthetetlen tulajdona, a légiközlekedés számára fizikailag igénybe vehető magasságig terjedő része. A légiközlekedési célra kijelölt légtér légiforgalmi légtérre, időszakosan korlátozott, korlátozott, veszélyes és tiltott légterekre oszlik. A magyar. Sajtótájékoztatón mutatta be Benkő Tibor honvédelmi miniszter július 21-én a Magyar Honvédség új, állandó szolgálati formáját, az önkéntes katonai szolgálatot, amelyet elsősorban a felsőoktatási intézményekbe idén be nem jutó fiatalok számára hoztak létre Mi az a drón? Drón (Drone) = Pilótanélküli, távirányított, repülni képes eszköz. Az olcsó játékhelikoptertől a drágább quadrocoptereken át a több millió dollár értékű, programozható eszközökig bármit tekinthetünk drónnak. Drónt használ a hadsereg is, akár felderítésre, akár egyéb műveleti célból

Katonák, pilóták, drónok - sulinet

Drónok kezdőtől a profiig, akár gyerekeknek is! Több mint 1000 elégedett vásárlói értékelés 97,24% ajánlana minket 24 órás szállítás Magyar garancia Akár ingyenes kiszállítás Bemutatótermünkben megtekintheti, kipróbálhatja a drónok legjavát. A megrendelt drónokat raktárunkból azonnal készletről szállítjuk A katonai felhasználást mutatja, hogy a kiállításon egy ilyen, valódi - pilóta nélküli - bombázó drón helikoptert is bemutatnak, amely évtizedekig volt hadrendben. A kiállításon az is kiderül, hogy a drón név is ebből az időből származik, zümmőgő hangjuk ihlette az elnevezést

DrHonvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és

Drónok a növényvédelemben - miként használhatjuk őket

Drón Drónok gyártó szerint SYMA drón JJRC drón Visuo drón DJI drón PowerVision drón AUTEL Robotics drón JJRC Q65 távirányítós katonai autó - szürke Mellékelt magyar nyelvű használati útmutatóval! Realisztikus részletezettséggel megtervezett katonai terepjáró. Strapabíró ABS műanyagból készült, felfüggesztett. Hatályba lépett az új Nemzeti Katonai Stratégia (NKS). Az erről szóló - a Magyar Közlöny csütörtöki számában megjelent - kormányhatározat rögzíti: ezzel hatályát veszti a 2012 óta hatályos Nemzeti Katonai Stratégia. Az új NKS bevezetőjében kiemelték: a haza védelme össznemzeti ügy Mesterséges intelligenciával vezérelt katonai drónok. 2020. szeptember 22. 13:04. Nyomtatás. Egy Ghost 4 nevű új drón hűen szemlélteti, hogy a mesterséges intelligencia micsoda potenciállal rendelkezhet a katonai rendszerekben. A szerkezetet gyártó cég, az Anduril szerint a Ghost 4 számos különböző felderítő küldetés. A kormány elkötelezett az erős Magyar Honvédség létrehozásában - mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter az augusztus 20-ai katonai tisztavatáson tartott köszöntőjében. Kevés ország van, amely annyira tiszteli fiatal tisztjeit, mint Magyarország - hangsúlyozta Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka A katonai objektumokat veszélyeztető, ellenséges civil drónok ártalmatlanítására akar törvényi felhatalmazást kapni a román védelmi minisztérium - közölte csütörtöki számában az Adevarul című lap

Izrael a harci drónok szülőhazája - ORIG

A drónok egy hivatalos amerikai-román hadgyakorlaton vesznek részt a Kolozsvártól nem messze lévő katonai repülőtéren.A gyakorlat célja, hogy szimulálják, hogyan tudják a levegőből támogatni a földi csapatokat, hogyan lehet hajókat felderíteni, ha a Fekete-tenger térségében konfliktus törne ki a fokozott orosz jelenlét miatt Azaz, a modell nem más, mint szabadidős (szép magyar szóval rekreációs) célokra használt drón. Ami fontos, hogy ez visszafelé is igaz, az a drón, amit kizárólag szabadidős célokra (azaz semmilyen juttatás ellenszolgáltatása repülésért sem közvetve sem közvetlenül nem jár) használnak, modellnek is tekinthetjük Uniós pénzből fejleszt katonai védelmi rendszert egy magyar cég. Légijárművek fedélzeti védelmi rendszerének fejlesztéséhez nyert el csaknem 300 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást a Specimpex Kft., a fejlesztés teljes költsége 543,18 millió forint - közölte a cég az MTI-vel szerdán Dermesztő mérföldkő: utasítás nélkül támadt emberre egy autonóm harci drón. A török katonai eszköz emberi beavatkozástól mentes üzemmódban vett célba egy visszavonuló katonát, ilyen most történt először. Először fordult elő, hogy egy autonóm halálos fegyver utasítás nélkül támadt emberi célpontra - írja a. A Magyar Telekom, a HM EI ZRt. és az MBF közös szervezésében először szól majd egy konferencia a drónok profi felhasználásáról, a rendvédelmi és katonai lehetőségekről, a hazai fejlesztésekről, a szabályozásról, az adatvédelmi kérdésekről és a légtérhasználatról

Hello Drón Konferencia | konferencia weboldal

Nincs mese, katonai drónokat is vennie kell a magyar

címkék: drón katonai repülőgép vide ó Ismerkedő repülést hajtott végre Észtország légterében a magyar légierő két Gripen típusú vadászgépe a múlt héten. A gépek felkészülnek, hogy jövőre részt vegyenek abban a NATO-küldetésben, amely a balti országok feletti légtér védelmét célozza.. Itt találod az összes cikket a harci drón témában! Az ejtőernyősök világa mindig is egy érdekes színfoltja volt a magyar katonai helikopteres repülésnek, hiszen talán a Mi-1-es helikoptert leszámítva, minden rendszeresített helikoptertípusból hajtottak végre ejtőernyős ugrásokat Ezenfelül számos más területen is bevethető: alkalmas geodéziai feladatokra vagy katonai és rendvédelmi célokra is. A Újpesti Űrközpont, a magyar high-tech egyik fellegvára. Berendezéseivel jelen van a Nemzetközi űrállomáson, több külföldi műhold fedélzetén és az indiai Mars-programban is Újabb tőkebevonáson van túl a szállítmányozó drón. Az Elroy Air 40 millió dolláros tőkebevonást hajtott végre, többek között a Lockheed Martin kockázati tőke részlegének finanszírozásával, hogy felgyorsítsa első autonóm teherszállító drónjának építését, tesztelését és engedélyeztetését

visz a víz sodor: A fekáliába már a majmok sem fekszenekvisz a víz sodor: Zsidó bosszúállók 1

Magyar munkahelyet teremtenek a magyar drónok. Robot honvédség repülő. A magyar fejlesztésű drónok - pilóta nélküli repülőgépek - nem csak katonai célokra alkalmasak, mert segítséget nyújthatnak például eltűnt személyek felkutatásához is - jelentette ki a honvédelmi miniszter. A pilóta nélküli repülőgépek. A Magyar Honvédség minden esetben törekszik a lakosság nyugalmát megzavaró tényezők minimalizálására. A feladat jellege miatt a gépen tartózkodó személyzetről nem áll módunkban tájékoztatást adni. Magyarországnak hamarosan új vadászrepülőgépek és katonai drónok beszerzéséről is el kell gondolkodnia. Először fordult elő, hogy egy autonóm halálos fegyver utasítás nélkül támadt emberi célpontra - derült ki egy ENSZ-bizottsági jelentésből, amibe a New Scientist pillanthatott bele.Az esetről nem sokat tudni, például azt sem, hogy megsérült-e a célba vett személy, de a történtek arra utalnak, hogy talán máris elkéstek, akik be akarnák tiltani az autonóm halálos.